Header Image
Home / Veelgestelde Vragen

Veelgestelde Vragen

Hoe duur is het om je rijbewijs te halen?

De prijs van het totale traject is per leerling verschillend. Het heeft alles te maken met het aantal rijlessen dat jij nodig hebt. Jouw instructeur adviseert je hierin en laat jou afrijden op het moment dat jij daar echt klaar voor bent.

Op wat voor een manier wordt er rijles gegeven?

Wanneer je voor een rijopleiding bij Mijn Rijschool Utrecht kiest profiteer je van een succesvolle en zorgvuldige lesmethode waarbij het slagingspercentage zeer hoog ligt. Je lest hierbij in een Seat Ibiza en hebt altijd een vaste instructeur.

Hoe is jullie aanpak?

Jij leert anders dan andere leerlingen. Sommige handelingen heb je snel onder de knie, andere handelingen heb je wat meer moeite mee. Dit geeft niet, bij ons krijg je de aandacht die je verdient tijdens de rijles. Onze ervaren instructeurs zien waarmee je moeite hebt en besteden hier extra aandacht aan.

We oefenen routes die je gaat rijden tijdens je examen. Dit helpt aanzienlijk als je echt gaat afrijden. Je vorderingen worden nauwkeurig bijgehouden op je leskaart. Jij weet dus altijd hoe ver je bent in jouw eigen leerproces. Onze autorijschool Utrecht geeft gemiddeld per leerling tussen de 40 en 45 lessen tot het examen. Dit is conform het landelijk gemiddelde.


Bieden jullie verschillende pakketten aan?

Wij bieden verschillende pakketten aan. Je vindt er alles over op onze tarieven-pagina. Jouw instructeur adviseert jou welk pakket voor jou het meest geschikt is. Natuurlijk is het ook mogelijk om telkens een losse les in te boeken. Het is maar net waar jij je het prettigst bij voelt.

Waar kan ik het auto theorie-examen reserveren?

Het reserveren van je theorie-examen kun je zelf doen of het door je rijschool laten regelen. Als je het zelf aan wilt vragen doe je dat op www.cbr.nl. De kosten zijn ongeveer € 31,- en moet online betaald worden.

Wat moet ik meenemen naar het theorie-examen?

Op je theorie-examen moet je meenemen:

 • geldige legitimatie
 • een pasfoto

Mag ik theorie-examen doen als ik nog geen 18 jaar ben?

Je mag theorie-examen doen als je 16,5 jaar of ouder bent en vanaf 17 jaar beginnen aan je praktijk-examen.

Mag ik zonder theorie-certificaat wel praktijklessen nemen?

Je mag praktijklessen volgen zonder een theorie-certificaat te hebben. Wel is aan te raden om bij ongeveer 10 praktijklessen te zorgen dat je geslaagd bent voor het theorie-examen.

Hoelang is mijn theorie-certificaat geldig?

Het theorie-certificaat is 1,5 jaar geldig, daarna zul je opnieuw je theorie moeten halen. Je kunt je theorie-examen niet reserveren voordat je oude verloopt.

Ik ben mijn theoriecertificaat verloren/kwijt, wat nu?

Ga naar het cbr theorie-centrum bij je in de buurt, daar vul je een formulier in, je laat je legitimatie zien, een pasfoto en een aangifte bewijs van de politie. Je betaalt het duplicaat en dit wordt je via de post toegestuurd. Contant betalen bij het cbr is niet mogelijk, neem je pinpas of chipknip mee.

Wat zijn bijzondere verrichtingen of bijzondere manoeuvres?

Dit zijn bijzondere handelingen met je auto. Bijvoorbeeld, keren op de weg, je auto file parkeren, achteruit een parkeervak in of recht achteruit rijden. Wil je ze vast oefenen? Bekijk dan onze Theorie-pagina.

Theorie-examen - het vernieuwde examen 1 maart

Vanaf 1 maart 2009 gaat de theorie aanzienlijik veranderen. Een theorie-examen bestaat nu uit:

 • 25 vragen over gevaarherkenning
 • 30 vragen over verkeersregels
 • 10 vragen over verkeersinzicht en risico

De vragen over gevaarherkenning kun je altijd met 3 dezelfde mogelijkheden beantwoorden.

A - Remmen, B - Gas los laten, C - Niks doen (Deze zijn verwerkt in onze theorie-examens)

Wat houden de vragen van gevaarherkenning in?

Je begint het theorie-examen met 25 vragen gevaarherkenning. je ziet een verkeerssituatie en jij moet bepalen wat de beste keus is, remmen, gas loslaten of niks doen. Zonder een beetje praktijkervaring zijn deze vragen best lastig. Duidelijke richtpunten over gevaarherkenning zijn er niet.

Gevaarherkenning houdt in dat je inzicht hebt in situaties, gevaar tijdig herkent, ver vooruit kijkt en tijdig de goede beslissingen neemt. Er is wel wat over te vertellen, maar de informatie is voornamelijk op inzicht gebaseerd.


Wat houden de theorievragen van verkeersregels in?

Je krijgt 30 van deze theorievragen per theorie-examen. Deze vragen gaan over feitelijke verkeersregels, bijvoorbeeld de voorrang of de betekenis van borden.

Wat houden de vragen van verkeersinzicht en risico in?

Je krijgt 10 vragen uit deze categorie per theorie-examen. Je krijgt een afbeelding te zien met een vraag. Daarbij kies jij het goede multiple choice antwoord. Hier gaat het om je algemene inzicht in het verkeer en de risico's die daar aan verbonden zijn.

Jouw Voordelen

 • #1 Rijschool Utrecht
 • 10% Studentenkorting
 • Ervaren Instructeurs
 • Kwalitatieve Opleiding
 • Hoog Slagingspercentage
 • Geen Inschrijfkosten
 • GRATIS Proefles

Contactformulier


  Naam (verplicht veld)

  Adres + Plaats (verplicht veld)

  Email (verplicht veld)

  Telefoon (verplicht veld)

  Selecteer Pakket:

  Bericht

  Top