Header Image

Auto Theoriecursus en Theorie Examen Utrecht

Theoriecursus Utrecht

Hulp nodig bij het behalen van je CBR auto theorie-examen? Meld je dan aan voor onze theoriecursus en ga goed voorbereid je CBR auto theorie-examen in. De theoriecursussen vinden elk weekend op zaterdag en/of zondag plaats in Utrecht. We zorgen ervoor dat onze theoriecursusvragen altijd actueel zijn en dat de docenten goed op de hoogte zijn van de meest actuele CBR-examenvragen en theorie.

Mijn Rijschool Utrecht streeft altijd naar de hoogste kwaliteit tegen de scherpste prijs en heeft daardoor een hoog slagingspercentage. De meeste studenten slagen al direct na de eerste keer voor de auto theorie-examen!

THEORIECURSUS UTRECHT EXCLUSIEF EXAMEN €49 ÓF INCLUSIEF EXAMEN €99

Professionele één- of tweedaagse Theoriecursus

Je kunt je aanmelden voor onze ééndaagse theoriecursus, waarbij er van 9:00-16:30 de theorie wordt behandeld, geoefend en de lunch wordt verzorgd. Uiteraard is het ook, op aanvraag, mogelijk om de theoriecursus op te splitsen in 2 halve cursusdagen. Tijdens onze cursus leer je alles wat je moet weten voor het CBR auto theorie-examen. Gebruik het aanmeldformulier om je voorkeuren aan te geven en je aan te melden voor de beschikbare dagen.

Interactieve en leuke voorbereidende theoriecursus

Met onze interactieve en goed geïnformeerde docenten wordt je klaargestoomd voor het auto theorie-examen. Je volgt de cursus in een kleine klaslokaal met een beperkt aantal studenten, waardoor er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht en vragen tijdens je theoriecursus.

THEORIECURSUS UTRECHT EXCLUSIEF EXAMEN €49 ÓF INCLUSIEF EXAMEN €99

Auto Theorie Examen

Voordat je praktijkexamen kunt doen, moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Je mag alleen theorie-examen doen als je 16 jaar of ouder bent.

Het theorie-examen voor de personenauto bestaat sinds 1 maart 2009 uit drie onderdelen.

 • Gevaarherkenning (25 vragen)
 • Verkeerskennis (12 vragen)
 • Verkeersinzicht (28 vragen)

Gevaarherkenning

Het onderdeel gevaarherkenning is nieuw. En telt mee per 1 maart 2009 voor de uitslag van je theorie-examen. De gevaarherkenningsvragen beantwoord je door aan te geven wat je in deze situatie zou doen:

 • Remmen (dat wil zeggen flink snelheid verminderen of zelfs stoppen)
 • Gas loslaten (dat wil zeggen extra attent zijn en voorbereid zijn op een andere gedragskeuze)
 • Niets (dat wil zeggen gewoon door blijven rijden met dezelfde snelheid)

Voor iedere vraag heb je 8 seconden de tijd om te antwoorden. Dat lijkt kort, maar in het echte verkeer moet je vaak nog veel sneller beslissen wat je doet!

Verkeerskennis & Verkeersinzicht

Natuurlijk moet je weten wat de regels in het verkeer zijn om de borden en andere tekens in het verkeer te begrijpen. Je kennis van de verkeersregels wordt in dit onderdeel getoetst.

Bij de vragen over verkeersinzicht gaat het niet zozeer over wat in de wet geregeld is, maar vooral wat in een bepaalde situatie verstandig en veilig is om te doen.

Wanneer geslaagd?

Het theorie-examen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen, open vragen en vragen over hoe je zou handelen in een bepaalde verkeerssituatie (bij gevaarherkenning). De vragen worden gesteld bij beelden van verkeerssituaties op grote tv-monitoren. Je kunt ze daarop ook meelezen. Je beantwoordt de vragen met drukknoppen in de tafel.

Je slaagt voor het theorie-examen als:

 • je 13 vragen goed hebt (van de 25) van het onderdeel gevaarherkenning en;
 • je 10 vragen goed hebt (van de 12) van het onderdeel verkeerskennis
 • je 25 vragen goed hebt (van de 28) van het onderdeel verkeersinzicht

Je moet dus voor alle onderdelen minimaal een voldoende halen om te slagen voor je theorie-examen. Het is dus belangrijk om je op alle onderdelen goed voor te bereiden.

THEORIECURSUS UTRECHT EXCLUSIEF EXAMEN €49 ÓF INCLUSIEF EXAMEN €99

4.9
Gebaseerd op 330 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Jouw Voordelen

✓ Hoog Slagingspercentage
✓ Theoriecursus excl. Examen €49
✓ Theoriecursus incl. Examen €99
✓ 1 of 2-Daagse Theoriecursus
✓ Inclusief Lunch


Aanmeldformulier


  Type cursus:

  Aantal dagen:

  Kies datum 1:

  Kies datum 2:

  Naam (verplicht veld)

  Email (verplicht veld)

  Telefoon (verplicht veld)

  Vragen of opmerkingen?

  Top